Nyheder/presse

Sep 3, 2009:
Kategori: Om museet

Den uendelige historie

franske_boern_ankommer_til_danmark 
Franske børn ankommer til Danmark den 18. juni 1946. Foto : Red Barnets arkiv, Furesø Museer.

Der er til alle tider kommet immigranter til Danmark og det vil der blive ved med. Derfor er indvandringens kulturhistorie også den uendelige historie om rejser, kulturmøder og meget meget mere.

Immigrantmuseets nye hjemmeside er nu lagt ud på nettet, men derfor er hjemmesiden ikke færdig - langt fra. Arbejdet med den er kun lige begyndt. Hjemmesiden er nemlig et vindue hvor man kan følge opbygningen af Immigrantmuseet i de nye rammer og den viden, museet indsamler. Museet arbejder på en række projekter lige fra indsamling af madopskrifter til undersøgelser af integrationsstrategier, og løbende vil resultater fra projekterne blive lagt ud på hjemmesiden.
Immigrantmuseet.dk vil derfor løbende blive opdateret, også med nye portrætter af immigranter, nye tekster om immgrantgrupper der er kommet til Danmark og nye temaer der belyser indvandringens kulturhistorie fra forskellige vinkler.

www.immigrantmuseet.dk blev officielt åbnet fredag d. 28. august og åbningen blev fejret med musik og dans af rapgruppen E.R.K.A.N & Hakim og deres dansere . Der blev holdt flere taler og vice-borgmester i Furesø Kommune Susanne Mortensen holdt åbningstalen. Åbningstalen kan kan læses ved at klikke her.